top of page
Ara
  • Ali Caglar

Dış Ticaret Danışmanlık Blog Serisi -3

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2020

İhracat Kararı;



İhracat, bir ülkenin ekonomik sağlığı için çok önemlidir. Yükselen ihracat rakamları, şirketler için daha büyük karlar ve istihdam anlamına gelir. Bu durum da o ülkedeki işçiler için daha fazla iş imkanı oluşmasına vesile olur. Bir ülkedeki potansiyel ihracatçıların yalnızca küçük bir yüzdesi ihracat yapabilme fırsatlardan yararlanabilmektedir.

Lokal şirketler, hiç dış pazara açılmamış olsalar bile, son yüzyıldaki yeni ekonomik düzende kendilerini iç pazarda global firmalar ile rekabet eder halde bulmaktadırlar. İç pazar ve dış pazar ayrımı git gide bulanıklaşmaya başlamaktadır.


Coğrafi sınırların önemini yitirdiği, iletişim kanallarının alabildiğince yaygınlaştığı, lojistiğin bu kadar kolaylaştığı bir dönemde Firmaların satışlarını yerel pazarda sınırlandırması artık çok mantıklı gözükmemektedir.

İhracat kararı alırken, yeni pazarlara açılmanın avantajları ve dezavantajları dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir. İhracat kararı verildikten sonra ise bir uluslararası pazarlama planı oluşturulmalıdır. Şirketler ihracata hazır olup olmadıklarını değerlendirmeli ve bu serüvende bir plan dahilinde ilk adımlarını atmalıdırlar.



29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page